Thursday is the new friday





















I Onsdags bestämde jag mig för att åka till Karlstad och överraska storebror. 
Har känt mig lite dum som inte har varit och supportat Club moments så mycket, så nu var det dags för mig att åka till Karlstad och slå klackarna i taket på moments. Så jag hade budat på en tradera biljett och lyckades få en för 1 kr. High five till mig själv tänkte jag, gled ner till central station, ställde mig vid perrongen. Fick känslan av att något var väldigt fel. Jag tittade på skylten, Göteborg- Skövde. Tänkte att jag måste har gått fel. Jag plockar upp min biljett ur min väska och där ser jag SJÄLVKLART att jag har bokat en biljett från Karlstad till Stockholm och inte tvärtom. Ringer Carro och säger, ja nu åker tåget... FRÅN KAAAARLSTAD!
Köper första bästa biljett till Karlstad och kan inte göra något annat än att skratta åt mig själv.
Det var en himla mysig snabb visit. Med två överraskningar, först Dea på Arenabar och senare Storebror, båda blev väldigt chockad över att se lilla mig.
Carro hade jag inte sett på ett tag, bodde hos henne. Hon fyllde även år och det var så längesen jag firade hennes födelsedag. Sist men verkligen inte minst så var Club moments sjukt bra, Darwin och Backwall gav blue moon bar gåshud och alla var på otroligt taggat humör.

En timmas sömn för att sen åka nollsex tåget tillbaka till Stockholm för att börja jobba klockan elva.
Trött, det är bara förnamnet.

Ants in my pants



Idag var en bra dag, imorgon kommer det bli en bättre dag.
Ni kommer förstå på fredag!

ACNE, pistol boots.




Dessa skönheter fick jag av min storebror när vi var på shoppingtur förra veckan.
Det är ju inget snack om att han är bäst, jag med uppenbarligen. 
Vi är ju trotts allt syskonen Adjoudani.

Tack älskade brollan
!

Fanta.


Glädjebesked.
Det är otroligt vackert och unikt ,
när man känner innerlig glädje över ett besked som ens vän ger.
Carro blev helt stum och tappa talförmågan.
Lilla jag började gråta...

I LOVE US.





"This is the world, this is the right world for me and my honey"
- Andrea Meyer.

Next stop, coldtown.


thesartorialist

I förrgår kom årets första snö till stockholm stad. Och min mysfaktor var på noll.
Nu kissar det snö/regn och min mysfaktor är på minus.
En värld av höst, sol, och barbent det är något man helt enkelt får drömma om just nu.

Bedroom dancing

Jag kan inte hjälpa det, jag är verkligen sjukt nervös. Innan jag fick mailet om att jag hade blivit antagen på SMC så försökte jag tänka så lite som möjligt på det så att jag inte skulle bli besviken om jag inte kom in.
Men undermedvetet tänkte jag hela tiden att ”det finns inget, jag kommer inte in.
Det är självklart att jag kommer in!” Och det gjorde jag, och det känns så sjukt bra.
Men nu har nervositeten hunnit ikapp mig, alla möjliga tankar flyger omkring i mitt huvud och ibland känns allt som en dröm. En dröm som jag i sådana fall inte vill vakna upp ur.
När jag var i New York träffade jag en otroligt intressant person, som har åstadkommit så otroligt mycket i sitt liv trotts sin ”unga” ålder, och det fascineras jag av. Och man blir så otroligt taggad på att själv kunna ta sig dit och uppnå sina mål. När jag berättade att jag skulle flytta till California och börja plugga Fashion Merchandising, men att jag var lite rädd och nervis över hur allt skulle bli så sa han..

"please don't be nervous,
it's a natural feeling but know you are choosing this at a deeper level

Och det är så sant. Det är mitt val, detta är något jag verkligen vill göra och därför kommer det bli vad jag gör det till, alltså Fucking amazing!

Tack, Puss.



No. 2


I love my job.

First picture, Lanvin for H&M


Kollektionen kommer ut i butik den 23 november!
I love my job.

First you try then you buy.



Min bror var på snabb besök i Stockholm. Han behövde lite nya kläder och sin personliga stylist så han kände att det var dags att komma på besök. Trotts allt regn gick vi runt ivriga och kollade runt i de flesta butiker. Allt gick kalas och Stockholms säljare var faktiskt ovanligt trevliga. Till och med kramgoa.

Det blev en fin hög med nya kläder. Även jag fick en present som tack för att jag är världens bästa lillasyster. (Visar vad lite senare)



MOVING TO LOS ANGELES!







Vet inte om jag har hunnit smälta det än, vet inte om jag har kunnat ta in det. Men det är faktiskt sant!
Mogeh Adjoudani ska äntligen få göra det hon har velat göra för länge, och det är att flytta till California.
Man kan inte sitta hemma och vänta på att det man vill ska hända bara från ingenstans ska inträffa, utan man får helt enkelt ta tag i saker och ting själv, det är då man kan nå sina högsta drömmar.

Vill bara ställa mig precis på samma plats som bilden från "Golden gate" och skrika så högt som det bara går. Ett glädje skrik. Fy fan va skönt att det ska bli att flytta till Los Angeles, känna värmen, kolla på människorna, gå in på de härliga små butikerna, sätta mig på Urth café och ta en lemonad och bara andas in och andas ut. 
Och självklart IN AND OUT, haha. Gud vad jag har längtat, och snart snart snart är jag där.

When i close my eyes.



Det är verkligen vackert med höst, absolut. Det är otroligt fint när det snöar löv i alla möjliga färger.
Men det jag inte gillar med höst är att den får mig att inse att väldigt-väldigt snart är det kyla på hög nivå.
Är det inte så att ur något "ont" ( detta fall, kyla) kommer något gott? Det som då blir positivt är att man har en enormt bra ursäkt att åka till stan och SPEND IT. Vilket jag redan gjort, men det blir en fortsättning följer på shoppingen imorgon. 


Time to blink


A wonderful "promenade".


Longing for summer, already.

Bild Elle.se




D&G never a dissappointment.

I throw my hands up in the air sometimes, Saying...









Igår när jag satt och tänkte på helgen slog det mig att det kommer vara första året på tre(?) år jag och Andrea inte firar hennes födelsedag utomlands. Vilket bara känns jätte konstigt. Fick känslan av att vi var tvugna att lämna landet dirket så allt blir som det ska vara.. Ringde upp henne och i vanlig ordning började vi drömmas oss bort till vårat älskade California. Inte långt kvar nu!

In a nutshell.


Godbye New York.



Så det var min resa till den omtalade staden NYC. Tråkigt att min blogg var lite knasig, så jag inte kunde lägga upp på plats. Men skönt att sitta hemma och fixa med alla bilder i lugn och ro. Innan jag tänkte krypa ner till kojs så vill jag bara tacka mina två underbara flickor Klara och Emmelie. Tack för att ni visade mig erat New york. Jag hade det mer än underbart. Och kommer föralltid minnas den här resan!
Love you guys.
XOXO M.

Last night out.































Min sista utekväll blev på Juliet och jag hade verkligen sjukt kul. 
Det blev en hel lyckad dag, först mys på Battery park plus fika, världens bästa middag och utgång som var bättre än förväntat med plus, plus i kanten eftersom det spelades så grymt bra musik. 
Det kunde faktiskt inte ha blivit bättre, det sägs att man ska sluta när man är på topp, och det är precis vad jag gjorde. Jag kan inte säga att jag ville lämna flickorna och New york, men jag vet att min resa inte är över, den har bara börjat. Och det känns så otroligt bra...


Le Bilboquet.















Sista middagen ute blev på franska resturangen Le Bilboquet som ligger på upper east side. Det var ett väldigt litet ställe, men alla var glada och det kunde inte blivit bättre, verkligen supermys. Det var inte bara min sista kväll utan även Greg och Toms sista kväll i New york så det blev en massa vin och skål.
Under middagen blev det otroligt mycket snack om mina shoulder pads, till och med Hovmästaren (som Emmelie tjatade om att hon kände igen, som faktiskt visade sig vara en skådespelare) Kände på mina shoulder pads och sa: I just had to, haha!
Efter att ha sagt adjö till blev det taxi raka vägen till Juliet...



Battery park, statue of liberty.





























Solen sken och det var sista dagen för mig för att vara på äventyr. Så jag och Emmelie åkte först ner till Meatpacking och in på DVF för min absoluta sista shopping. Vi gick förbi SL andas in andas ut (tack,puss) och satte oss på The Diner för att käka lite lunch. Mätta och belåtna tog vi taxi till Battery park, vi åkte även förbi ground zero. Verkligen en stor klump i magen när vi åkte, och man såg hur tomt det var.
Från Battery park kunde man se förken Liberty, så vi stannade till vid vattnet och bara kollade på henne.
Sedan gick vi och mötte upp Klara och Anna som satt lite längre bort på ett fik nära marinan.
Väldigt bra avslut på dags äventyren, nu var det kvälls äventyret som väntade.

Shrimp tempura and spicy salmon.



Tjejerna, vin, sushi och New york. Lovely

My new lover, Christian louboutin.


Welcome to 5th avenue.























Nu hade det gått flera dagar, och mina resa började tyvärr närma sig sitt slut. 
Så det blev en tur till 5th ave och all shopping som erbjöds där. Vi gick in på Barnye´s
där jag slog till på mina och många andras drömskor. När jag ändå var på gång, så kan man ju inte sluta, så vidare in på andra butiker för att banta ner plånkan. Himla bra köp må jag säga!
Efter all min shopping (Brudarnas fönstershoppning) så var vi förtjänta en fika, så vi promenerade ner till ett fik nära 56 st och satt där och njöt. Sen utgång, frågor på det?


Big lights will inspire you.








Okej att jag är kort, men herregud, jag kände mig som en pytteytteliten myra när vi gick runt på Time Square.
Det var verkligen en upplevelse och jag kunde verkligen inte sluta gapa med munnen.
Vi har åkte förbi Time square flera gånger när det har varit dagtid och då är det också fint, men inget slår hur det ser ut på kvällen. Magiskt! Hela dagen hade verkligen varit jätte bra. På morgonen kom Bettan över, det var hennes sista dag i NYC så hon kom till tjejernas lägenhet och vi gick upp till rooftopet och solade. Senare åkte Bettan hem och vi åkte vidare till Bryant Park för att äta middag. Och det var efter middagen vi gick mot ljuset.

Jay Z and Alicia Keys - Empire state of mine. Finns inge bättre låt som beskriver New York så bra som den låten.

En dag som denna.



Så blev man faktiskt ganska glad över att det regnade. Mysfaktorn var på så vi tog en taxi ner till Time square för att gå på BIO. Det blev filmen "You again" som verkligen passade in på vårat humör.
När filmen var slut, hade det även slutat regna, så vi promenerade till 34 ST och kollade lite inne på Victoria's Secret.. Efter allt knuffande hit och dit åkte vi hem och gjorde absolut ingenting. Vilket var precis vad vi behövde.

I wanna know your name.

















Klara och Emmelie har en väldigt bra beskrivning på vad vi gjorde denna kväll på deras blogg.
För det enda jag vill skriva är, SHOTS SHOTS SHOTS!
Låten, stämmningen och allt runt omkring.

Let´s have some Brunch.











Dagen började med en otroligt mysig brunch på Pastis, american panckaes för hela slanten.
Efter allt svullande och prat bestämmde vi oss för att ta en promenad mot höger.
Vilket inte säger er något, vilket inte sa oss något heller eftersom vi bara gick för att utforska alla dessa gator.
En stund senare var vi på Bleecker ST och självklart blev det ett stop på Marc J.
Sedan visade brudarna mig Carries trappa. Allt en väldigt konstig med bra känsla när man ser något som man har "sett på TV". En bra start på dagen, sen var det hemgång för att göra oss iordning för utgång.



The streets will make you feel brand new.



The view from upper east side.










Bridge over troubled water.










Efter att jag och Emmelie hade varit på TOTR så åkte vi till Bryant Park,
för att mötta upp Klara, Ed, Greg och Tom för att njuta av en härlig lunch på BP uteservering.
Under resans gång så har jag verkligen skrattat otroligt mycket, och allt har varit väldigt glatt.
Så när vi sitter där under lunchen så sitter Ed och berätta om massa olika historier, den ena roligare än den andre. Tills han berättar om en liten taxi historia som han råkade ut för när han var i Stockholm
som helt enkelt toppade allt. Jag kan fortfarande inte sluta skratta...
Efter Lunchen tog vi en lång promenad från Bryant till Central park.. Där det blev Kaffe stopp.
Senare på kvällen blev det yttligare ett rooftop men på upper east.
Det är kul att man kan få uppleva allt från olika vinklar


Top of the lovely rock.













Bilderna kan inte ens beskriva hälften av vad man ser och känner. Top of the rock är en plats alla borde besöka om man åker till New york. Man vill inte blinka eftersom man inte vill missa en enda sekund av utsikten, känslan man får av att aldrig vilja gå här ifrån utan titta ut på hela Manhattan dag och natt. Gåshud. TOTR är Emmelies favorit plats, och det förstår jag verkligen. Helt otroligt.

 


Inte ens i närheten av svenska SL.










SOHO.


















Soho gillade jag verkligen, smutsigt men ändå väldigt fint, svårt att förklara.
Tittade in i olika butiker och strosade även runt lite på brodway. Det blev lunch på 
Felix där vi mötte upp Marina och Lisa som pluggar i New york. 
Jag ville verkligen in på Charlotte Ronson, men självklart-självklart var det stängt just den dagen
eftersom det var någon slags matvecka på mulberrys gator. Typiskt!
Senare på dagen satte vi oss på en liten park och drack smoothies och tittade på alla människor som 
gick förbi. När vi kom hem lagade Emmelie mat och sedan gjorde vi oss i ordning inför kvällen.
Drink hos Ed och sen SL.. scchnåååjs.

Coziness all around.
















Good weather follows me.



 

Nu de senaste dagarna har det varit fart och fläkt på oss, och vi har inte ens börjat.
Det känns skönt att det är flera dagar kvar men tyvärr så flyger dagarna förbi.
Finns så mycket att se och så mycket att ta in. Man vill bara pausa och andas in allt.
Det är, underbart väder och kommer förhoppningsvis vara det tills jag åker hem.
"Hoping". Det blev utgång här om dagen då vi började på Gansavoort hotell,
där man kan se ut över hela Manhattan, och sen vidare till en nattklubb som heter SL. Otroligt kul kväll.
Dagen efter blev en mysdag med promenad till Central park och sheep maddow och en lunch vid linkon park.
Och idag har vi solat på taket och sen senare gick vi till bryant park för att käka middag. Jätte vackert. På vägen hem gick vi snabbt förbi time square. Jag finner inga ord, hur mäktigt som helt faktiskt.

 

Nu blir det drinkar..


Shopping and sushi samba.



















Emps And Klärbear.


Efter en utekväll med så mycket skratt, och skratt och lite mer skratt gick jag raka vägen till datorn och skrev ett blogg inlägg:

"Just nu skrattar jag så mycket att jag vet inte vad jag ska ta mig till!!
Emps and Klärbear in New york the best ever, hahah!"

Mogeh in the big city.







Eftersom bilderna inte blev så bra på förra bloggen tänkte jag faktiskt bara kopiera över allt till denna.
Och visa hur det var i NYC från en bättre vinkel.
Då är man framme i denna magiska stad, New york. Allt har verkligen gått perfekt, hela resan. Så fort man kommer till detta land märker man hur alla bara lyser upp.

Igår mötte jag upp Klara och Emmelie med ett glädeskutt, gick upp till lägenheten tog ett glas vin och satte oss på deras rooftop och kollade ut över Manhattan och senare blev det middag.

Nu väntas shooooooping
Allt är så bra, jag längtar inte hem!

21 september 2010.


One year later.


(första bilden första oktober 2009.)
Första oktober 2009 så började jag blogga på metrobloggen eftersom jag skulle åka till California.Jag ville ha en blogg så att alla nära och kära kunde följa mitt äventyr. Men även så att jag själv kan titta tillbaka och minnas. Det tråkiga med den bloggen var att det visade sig vara den värsta bloggsidan man kan ha om man inte bloggar i Sverige och bilderna blir otrolig, otroligt dåliga.
Så nu tänkte jag att jag faktiskt ville få en finare blogg så att man kan se alla händelser med en bättre syn.
Enjoy.

RSS 2.0